Szabadidő

Évek óta menhelyen várnak gazdira – ezt kérték a Jézuskától!

A Battersea kutya- és macskaotthon munkatársai a legmagányosabb, legrégebbi lakóinak szeretnének esélyt adni a gazdisodásra azzal, hogy levelet „írattak” velük a Jézuskának. Könnyfakasztó üzenetek készültek.

A Battersea Kutya- és Macskaotthon 1860 óta foglalkozik sorsukra hagyott kutyák és cicák befogadásával és új otthonba juttatásával. Évente több mint 7000 védencről gondoskodnak ideiglenesen, vagy kicsit hosszabb távon. A nagy múltú brit intézmény most úgy döntött, idén karácsonykor azoknak a menhelyi védenceinek szeretne plusz egy esélyt biztosítani, akik a leghosszabb ideje vannak náluk, így talán a legmagányosabbak is.

„Csak egy otthont, nagy kerttel”

„Kedves Jézuska! Karácsonyra igazán nem szeretnék sok mindent, csak egy saját otthont, nagy kerttel, és ha nem túl nagy kérés, valakit, aki hajlandó lenne játszani velem néhanapján” – írja Darcy, a beagle, aki bár tüneményes és nagyon játékos, hosszú évek óta nem talál magának tökéletes gazdit.

„Egy családot, aki szívből szeret”

„Kedves Jézuska, én Sky vagyok, és képzeld el, már 120 napja élek a Battersea Kutya- és Macskaotthonban. Igazából jó nekem itt, de karácsonyra mégiscsak egy saját családot szeretnék, ahol szívből szeretnek. Lehetne?” – teszi fel a kérdést Sky, akinek a legnagyobb problémája, hogy se kisgyerekekkel, se cicákkal nem jön ki jól.

„Valakit, aki engem is megölelne”

„Kedves Jézuska, karácsonyra igazából csak egyetlenegy dolgot szeretnék: egy nagy, kényelmes, saját ágyat és hozzá valakit, aki engem is megölelne.” Ezt pedig már a gyönyörű Sally írja, aki rajong az emberekért, és olyan gazdára vágyik, aki az egész napot vele töltené, mert kifejezetten rosszul viseli az egyedüllétet.

„Egy gazdit, aki kócosan is szeret”

„Kedves Jézuska! Idén karácsonyra egy otthont szeretnék kérni, egy gazdival, aki szőröstül-bőröstül szeret. Tudnál ebben segíteni?” Mr Scruffy kérése sem tartozik épp a teljesíthetetlenek közé, eddig mégsem járt szerencsével. Ahogy az az adatlapjából kiderül, az aprócska kutyát többször örökbe fogadták már, de mindannyiszor visszahozták őt a menhelyre, mert nehezen viseli más kutyák társaságát.

Bízunk benne, hogy idén neki és minden menhelyi társának teljesül a kívánsága, és biztonságos otthonra és szerető gazdira találnak mindannyian!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top