nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Jótékonysági kihívás terjed a sztárok között Instagramon

Jótékonysági kihívás terjed a sztárok között Instagramon

A hírességek előre kifizetett ajándékokkal próbálnak segíteni a rászorulókon, a jótékonysági hullám pedig egyre csak terjed.
Horowitz Katalin
Horowitz Katalin
f Ajánlom

Valószínűleg Mark Ruffalo indította útjára a #payitforwardchallenge nevű kezdeményezést, amelynek lényege, hogy az amerikai hírességek különféle ajándékokat, jellemzően könyvutalványokat vásárolnak és azokat közzéteszik az Instagram-oldalukon, hogy akárki beválthassa. Emellett pedig arra buzdítanak mindenkit, hogy tegye ugyanezt, vagyis előre fizessen valaki más helyett.

Ahogy a hasonló internetes kihívások esetében lenni szokott, Ruffalo a posztjában tovább is adta a stafétabotot, megjelölve többek között Chris Prattet, Zoe Saldanát, a magyar származású Mariska Hargitayt, vagy például Michelle Monaghant.

Utóbbi már fel is töltötte az Instagram-oldalára a 100 dolláros kupont, amit jótékony célra szánt, és behívta a játékba például Kristen Bell és Jaime King kolléganőit is. A játékba szintén bekapcsolódott az Éhezők viadalából ismert Elizabeth Banks is, aki a Castle és a Firefly sztárját, Nathan Filliont jelölte meg, mint akinek folytatnia kell a kihívást. A kanadai színész nem tétlenkedett, bár ő nem egy utalvánnyal szállt be a láncba, hanem egy csomagtartónyi játékot ajánlott fel a helyi rendőrség gyűjtőakciójához. Fillion nem is jelölt meg konkrétan senkit, csupán azt írta, mindenki csatlakozzon a kezdeményezéshez, és jelöljék meg őt is az erről szóló posztjaikon, hogy láthassa.

Kíváncsian várjuk, hogy az ünnepi időszak alatt milyen sztárok csatlakoznak még a #payitforward mozgalomhoz, amelyről a sztárok közül többen is azt írták: jó lenne, ha nem csak az ismert emberek görgetnék tovább a kihívást, hanem mindenkihez eljutna az üzenet, hogy adni jó.

Megosztás Facebookon