Szabadidő

Váratlanul meghalt a fiatal magyar újságíró

Nemes András 36 éves volt.

Váratlanul, 36 éves korában meghalt Nemes András újságíró, blogger, filmkritikus.

András egy fazon, egy arc, egy karakter volt. Ezt az is tudta, aki akár csak felületesen ismerte, sőt ez volt legelső benyomása róla. Karizmatikus, intelligens, lehengerlő személyiség volt, aki pusztán a kisugárzásával és a humorával azonnal bármilyen társaság középpontjává tudott válni

– olvasható a 444-en közétett nekrológban.

Azt írják, Nemes Andrásra gondolva önmagukban jelentéktelennek tűnő, visszatekintve mégis értékes pillanatok jutnak az eszükbe.

Filmek és könyvek iránti, sosem csituló szenvedélye, találó viccei, az, ahogyan könnyen meglelte másokkal a közös hangot. Pontos, nagyfokú érzékenységről tanúskodó megállapításai, az önkritikus megjegyzéseiben megvillanó kíméletlen humora, és mindezek mögött mint vékony hegedűhúron táncoló vonó hangja, a folyamatosan vibráló emberi fájdalma.

A fiatal író számos területen alkotott: rajzolt, festett, színészkedett, írt verset és prózát – Entropláza című novelláskötete 2007-ben jelent meg –, valamint cikkeket a Geekzre és a Filmvilág blogjára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top