Szabadidő

Szívszaggatóan sír éjjelente a menhelyen a magányos kutya – videó

A hétéves Babyt gazdája néhány hónapja adta le a menhelyen azzal az indokkal, hogy nem tud vele elég időt tölteni. A tüneményes négylábún, aki a társaság központja, este erőt vesz a magány, és ezt mindenkinek a tudtára is adja…

Baby, a hétéves keverék jelenleg a marylandi Montgomery Állatotthon és Örökbefogadási Központ állandó lakója. De nem volt ez mindig így. Élete első hat évét Baby gazdánál töltötte, aki igyekezett a tőle telhető legtöbb időt a kutyával tölteni. Aztán a gazdinak egyre több lett a munkája, és egyre kevesebb az ideje, ezért úgy döntött Baby érdekében, hogy leadja őt a menhelyen.

kutya, örökbefogadás

Kép forrása: Facebook

„Napközben Baby aktív és boldog kutya” – mesélte a Today.com amerikai hírmagazinnak Baby gondozója, Hannah Carl, majd hozzátette, a hófehér kutyus egész sor plüsst és labdát halmozott fel kennelében. Gyűjteményét pedig minden alkalommal büszkén prezentálja azoknak, akik veszik a fáradságot, hogy egy kis időt vele töltsenek.

„A gazdi azt mondta, Baby nehezen nyílik meg az embereknek, de szerencsére ez egyáltalán nem igaz. Elég csupán 5 percet eltölteni vele, hogy már a legjobb barátjaként kezelje az embert” – mondja Hannah. A fiatal nő elárulta azt is, hogy ennek ellenére Baby nehezen talál gazdát, pedig nagy szüksége lenne rá.

Kiderült ugyanis, hogy az idősödő kutyus esténként rettenetesen magányos, aminek időről időre hangot is ad. Hannah a közelmúltban még egy szívszaggató videót is készített arról, amit Baby „villanyoltás” után csinál. „Esténként az egész menhely el szokott csendesedni, egyedül Baby kenneléből szoktunk zajt hallani, méghozzá ezt”:

Hannah azt mondja, bár tudja, hogy nehéz Baby helyzete, igyekeznek optimisták és derűlátók maradni a kutyus jövőjét illetően. „Nagyon bízunk benne, hogy előbb-utóbb rátalál valaki, aki úgy szereti majd őt, ahogy azt megérdemli, és kiviszi a menhelyről.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top