Szabadidő

Jön a havazás

Csütörtök délutántól többfelé havazhat, a Dunántúlon havas eső, eső várható.

Melegfront alakítja az időjárást csütörtökön, délutántól egyre többfelé várható havazás, melyet a késő délutáni, esti órákban a Dunántúlon nyugat felől egyre inkább havas eső, eső vált fel, sőt helyenként ónos eső kialakulása sem zárható ki. Nagy csapadékra nem kell számítani, de főként északon és keleten péntekre virradóra 2-3 centis hóréteg alakulhat ki – írja az időkép.hu.

Pénteken közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több-kevesebb napsütés is lehet. Reggelig még vegyes csapadék előfordulhat, napközben néhol eshet gyengén az eső. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 8 fok között várható, északkeleten lesz a hidegebb – teszi hozzá a kiderul.hu.

Szombaton többször erősen megnövekszik a felhőzet, rövid napos időszakokra is számíthatunk. Reggel a Tiszántúlon lehet helyenként havas eső, hó, napközben néhol alakul ki zápor, a hegyekben hózápor. Az északnyugati szelet erős, a Dunántúlon viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között várható.

Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok egyaránt lesznek, több-kevesebb napsütés is lehet. Helyenként kisebb eső előfordulhat. A nyugati, délnyugati szelet néhol erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top