Szabadidő

Menetrendváltozás: így járnak a vonatok az ünnepek alatt

Ha többnapos ünnep következik, a vonatoknak mindig megváltozik a menetrendje. Nem lesz ez másként most karácsonykor sem, de újév napján is más lesz a menetrend, mint egy sima hétfőn.

A MÁV-Start Zrt. idén karácsonykor is variál egy keveset a vasúti menetrenden, a cég szerint a vonatok közlekedési rendje a várható utazási igényekhez igazodva változik.

Karácsonykor három napon változik a közlekedési rend: 

  • december 24. – ünnepnapi menetrend
  • december 25. – ünnepnapi menetrend
  • december 26. – vasárnapi menetrend

Az idei év utolsó és a jövő év első napján is lesznek változások: 

  • december 31. – ünnepnapi menetrend
  • január 1. – vasárnapi menetrend

A MÁV idén is azt javasolja, és magunk sem tanácsolhatnánk mást, mint azt, hogy a jegyeket érdemes előre megvásárolni, megelőzve ezzel egyórás sorban állást a zsúfolt állomásokon, ahol akár zsebesek is vadászhatnak a gyanútlan utazók értékeire.

Nem csak, hogy érdemes előre megvenni a jegyeket, de megéri őket az interneten keresztül megvásárolni, így nemcsak a tülekedést kerülhetjük el, hanem még spórolhatunk is. Az  online vásárolt, automatából kinyomtatott jegy esetén 5, e-vonatjegy esetén 10, míg egyes, csúcsidőn kívül közlekedő vonatra szóló e-vonatjegy esetén 20 százalékos kedvezményt nyújt a MÁV-START a jegy árából.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top