Szabadidő

Különös szökevényre figyeltek fel egy angol kisvárosban

Nem várt látogató okozott derültséget a kelet-angliai településen. Egyelőre nem tudják, hogyan oldhatott kereket a különös lény.

A Londontól keletre fekvő Tollesbury lakói még múlt héten figyeltek fel két dologra: egyrészt szakadt a hó a faluban, ami kevésbé jellemző a szigetországra. De ennél lényegesen különösebb látványt nyújtott az a gazdátlan emu, amely a havazásra fittyet hányva sétálgatott a település utcáin.

A Jazzy néven twitterező Jasmin Emson még fotót is készített a futómadárról, amint éppen áthalad egy útkereszteződésen, egy kutyasétáltató pár őszinte döbbenetére.

Az emut többfelé látták a faluban, sőt még a temetőn is átfutott, ahol bizonyára kisebb riadalmat is okozhatott a sírkert látogatói között.

„Épp arra készültünk, hogy picit kimenjünk a hóba, amikor egyszer csak elfutott mellettem a madár” – mondta Emson az Essex Live-nak adott interjújában. „Mindenki kisebb sokkot kapott.”

Bár az emu jópofán néz ki, megközelítése nem ajánlott, a madár erős csőrével és lábaival ugyanis komoly, akár halálos sérüléseket is tud okozni.

Ez azonban nem rettentette el Tollesbury bátor lakóit, akik kisebb kergetőzést követve befogták a madarat, amelyet a rejtélyes szökést követően visszaszállítottak az otthonába. A szemtanúk szerint a madár és gazdájának találkozása ugyancsak emucionális volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top