Szabadidő

Egyszerre két tortával ünnepli szülinapját a világ legidősebb wombatja

A különös erszényest Winnie-nek hívják és Ausztrália fővárosában él, a Facebookon pedig komoly rajongótábora van.

Winnie-t, a nőstény wombatot a Birdland Animal Park munkatársai találták meg még kölyökkorában. Szülei magára hagyták, a kis állatot így a park dolgozói fogadták be és nevelték fel. Végül 1992-ben átköltözhetett a canberrai National Zoo and Aquarium egyik kifutójába.

Bár a wombatok körülbelül 15 évig élnek a szabadban, és nagyjából 20 évig élhetnek fogságban, Winnie múlt pénteken 31. születésnapját ünnepelhette. Ezzel ő Ausztrália és valószínűleg az egész világ legidősebb wombatja.

Winnie, a wombat az egész állatkert kedvence (Fotó: Facebook)

A különleges alkalomra gondozói két különleges tortát is készítettek a szülinaposnak, egyet zöldségekből, egyet gyümölcsökből.

A szülinapos egyszerre két tortának is örülhetett (Fotó: Facebook)

Winnie-t az állatkert összes dolgozója nagyon szereti, ő pedig rendkívül barátságos a látogatókkal.

„Ő egy boldog kis wombat, imád zabálni, és nagyon szereti, ha a hátát vakargatják” – mondta Danielle Johinke, Winnie gondozója. A wombatnak egyébként az állatkerten kívül is rengeteg rajongója van, Facebook-oldalát csaknem kétezren követik, de arra gyanakszunk, hogy szülinapja alkalmából újabb felhasználókkal bővülhet majd a rajongói tábor.

Boldog születésnapot és jó egészséget kívánunk, Winnie!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top