Szabadidő

Rövidpályás úszó-Eb: három magyar is a döntőben

Cseh László és Kenderesi Tamás 200 méteres pillangóúszásban, Kapás Boglárka pedig 400 gyorson a döntőbe jutott a koppenhágai rövidpályás Európa-bajnokság vasárnapi, utolsó versenynapjának délelőtti programjában.

A rövidpályás Európa-bajnokságon Cseh László a legjobb eredménnyel (1:52.27 perc) került a fináléba 200 pillangón, ahol Kenderesi Tamás (1:53.45) az ötödik idővel lesz ott.

Biczó Bence (1:53.67) a hetedik, Tekauer Márk egyéni csúccsal (1:53.75) a nyolcadik lett az előfutamok összesítésében, de mivel a fináléban egy országot legfeljebb ketten képviselhetnek, ők kiestek.

Nem volt rossz, de nagyon lassan mentek a többiek, ezért nekem is nagyon lassú volt az első száz méterem. Erősebben szerettem volna kezdeni, délután ezen mindenképpen javítanom kell

– mondta Cseh László, a szám Európa-rekordere.

Tekauer úgy fogalmazott, ilyen körülmények között nem bánkódik a kiesése miatt. „Nagyon jó verseny volt, nagyon erős mezőnyben. Büszkék lehetünk arra, hogy mind a négyen az első nyolcban vagyunk.”

A nőknél Kapás Boglárka a harmadik idővel (4:04.84) döntős 400 gyorson.

Igyekeztem a lehető legtöbbet tartalékolni, csak annyit akartam kiadni magamból, amennyi feltétlenül szükséges

– árulta el Kapás. Hozzátette, a döntőbeli riválisai közül leginkább az oroszokra kíváncsi, mivel semmilyen adat nincs róluk három évre visszamenőleg, azaz nehéz belőlük felkészülni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top