Szabadidő

Ilyenkor is bringázol? Erre lesz szükséged, ha jön az eső!

Minden tiszteletünk azoké, akik hóban-sárban sem mondanak le a kerekezésről. Egy ötletes fejlesztés most talán azoknak is vonzóbbá teheti a csapadékos időben való tekerést, akik jobban szeretik a szárazabb körülményeket.

Az UnderCover nevű speciális esernyő ugyanis lehetővé teszi, hogy akkor se ázzunk ronggyá bringázás közben, ha történetesen menet közben ér minket az eső. A különlegesen kialakított ernyő megvéd attól, hogy a menetszél miatt átázzon a felsőtestünk, és gondoskodik róla, hogy száraz kézzel foghassuk a kormányt akár nagyobb zivatar esetén is.

Az ernyőhöz jár egy különleges kapucni is, így a hajunk is száraz maradhat az út végéig. Tény, hogy az alulról felverődő víz ellen nem véd, de még így is jóval kevésbé leszünk vizesek, mint ha végig esőben tekernénk. Az ernyő speciális kialakításának köszönhetően pedig – a fejlesztők ígérete szerint – a szél sem okoz problémát az UnderCovert használó bringásoknak.

Ha nincs rá szükség, az ernyőt egy egyenes rúddá hajtogatva a bicikli váza mellett tárolhatjuk, így mindig kéznél lehet. Egyelőre nincs információ arról, hogy mikor kerülhet a boltok polcaira az UnderCover, mivel a Kickstarter közösségi adománygyűjtő oldalon próbálták összeszedni a tömeggyártáshoz szükséges összeget.

Ez sajnos nem sikerült, de nem lennénk meglepve, ha a bringás ernyőkre rövidesen lecsapna egy élelmes vállalkozó, elvégre a kerékpározás a világ egyre több nagyvárosában tömegek által használt közlekedési módszer, ha pedig a bringásoknak csak néhány százaléka vásárol ilyet, már abból szép bevételre tehet szert a gyártó.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top