Szabadidő

Gyógyulgat és már rosszalkodik a Mályiban elgázolt mókus – videó

Meglátogattuk a november végén Mályiban elgázolt, majd cserbenhagyott mókust, amelynek gyógyulásáért egy egész ország drukkol. Videónkból kiderül, hol tart most a felépülése.

Videónk főszereplőjét, az aprócska mókust, november 28-án gázolta el egy autós Mályiban, majd fékezés nélkül továbbhajtott. Az állatka egy kisfiúnak és édesapjának köszönheti az életét, akik ahelyett, hogy sorsára hagyták volna a sokkos állapotban lévő mókust, elvitték őt a Mályi Madármentő Állomásra.

Az állomás önkéntesei ezután minden tőlük telhetőt megtettek, hogy életben tartsák a sérült mókust, amelynek az ütközés miatt mindkét hátsó lába lebénult. November végén MR-vizsgálatra Budapestre szállították, majd néhány nappal később szintén a fővárosban meg is operálták. A mókus jelenleg az Ebfizió kisállat-fizioterápiával és -hidroterápiával foglalkozó központban lábadozik, és naponta 4-5 alkalommal kap kezelést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top