Szabadidő

Őrült fejezettel toldották meg a Harry Pottert

Egy számítógépes programmal átfuttatták a Harry Potter-regények szövegeit, és ennek eredményeképpen született egy új fejezet, amelyben olyan fantasztikusan értelmetlen mondatok vannak, mint a „Meglátta Harryt, és azonnal hozzálátott megenni Hermione családját”. De miért volt erre az őrült ötletre egyáltalán szükség?

Azért, mert a Botnik Studios nevű kreatív csapat tesztelni akarta, hogy a prediktív szövegbeviteli programjuk egy általuk fejlesztett algoritmusnak köszönhetően miként működik. A program hasonló elven dolgozik, mint a T9-es szótár, amikor gépelés közben a gép előre kitalálja – jól vagy rosszul –, hogy mit akarunk leírni. 

A Harry Potter-könyvek szövegét szkennelte be a program, hogy mintákat nyerjen ki magának, majd ezen minták (szavak) alapján újabb szövegeket kreált. 

Így született meg az új fejezet a Harry Potterhez, amely a rajongók körében hatalmas sikernek tűnik: már most közel 90 ezren like-olták az erről szóló bejegyzést a Botnik Twitter-oldalán.

Olyan remek mondatok vannak a szövegben, mint a „Harry kitépte az arcából szemeit, és az erdőbe dobta őket” vagy a „Voldemort felvonta szemöldökét Harry előtt, aki semmit nem látott abban a pillanatban”, illetve a „Meglátta Harryt, és azonnal hozzálátott megenni Hermione családját”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top