Szabadidő

Gyökeres változás előtt áll a budapesti tömegközlekedés

Jövő év elejétől bárki kipróbálhatja a villanyautózást Budapest új autómegosztó szolgáltatásával. A Mol Nyrt. által felkarolt városi kisautóflotta 100 autóval indul, és 66 forintba fog kerülni egy perc autózás.

Alig egy hónap múlva konkurenciát kap a Green GO nevű budapesti autómegosztó szolgáltatás, amely elektromos autókat ad bérbe percalapon, előzetes regisztráció után, egy telefonos alkalmazás segítségével.

A budapesti carsharingpiacra januárban lépő, Mol-Limo névre keresztelt, a Budapesti Közlekedési Központ által is támogatott szolgáltatásban 66 forintért lehet elvinni a benzines és elektromos autókat.

Az Index összeállításából kiderül, hogy a Mol-Limo flottája kezdetben 300 Volkswagen Up márkájú autóból áll majd, ebből 100 elektromos (e-Up) és 200 belsőégésű (benzines) motorral szerelt – írja az Index a Mol-Limo flottáról.

A Mol-Limo további főbb jellemzői az alábbiak:

  • A belsőégésű autókat évente, az elektromos autókat háromévente cserélik majd (a flottából kivett autókat az európai használatautó-piacon értékesítik).
  • Évente száz autóval bővül a flotta, és 2021-ig fokozatosan teljesen elektromossá válik.
  • Az elektromos autókat a Mol benzinkútjainál telepített, nagy teljesítményű elektromos töltőkön töltik fel, jellemzően éjszakánként, amikor kisebb a forgalom.
  • Az applikáció már készen van, a regisztráció online történik, vagyis nem kell majd személyes ügyintézés.
  • A fogyasztónak az autó kiválasztása után 20 perc áll rendelkezésére, hogy az ingyenes foglalás törlése nélkül odaérjen a megjelölt gépkocsihoz.
  • A szolgáltató 30-35 munkatárssal üzemelteti majd az autókat, ők intézik a tankolást, feltöltést, illetve a használati igényeknek megfelelően át is mozgatják az autókat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top