Szabadidő

10 idézet, ami nemcsak karácsonykor érvényes

A karácsony a szeretet ünnepe, amit a legtöbben külsőségekkel élnek meg. Másoknak teher, kiadás, és pusztán az ajándékról szól. És sokaknak a szeretetről.

A közelgő karácsonyra hoztunk 10 idézetet, ami megmutatja, hogy szeretni nem csak az év néhány napján kell vagy lehet. Ahogy Antoine de Saint-Exupéry  írta: jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

Érdekes megtapasztalni a karácsonyt egy csomó idegen ember között, ahol egy szaloncukor, egy mosoly, kis beszélgetés megrendítően széppé teheti az ünnepet. De persze jóval könnyebb a szeretettel kapcsolatba kerülni, ha van hozzá társ, bármilyen társ.

Buda László

Az, hogy valakit szeretek vagy utálok, nagyon fontos, de ezt a tapasztalataim alapján kell eldöntenem, és ha egyszer eldöntöttem, az hosszú időre érvényes.

Csányi Vilmos

Az igazi szeretet ott kezdődik, ahol már nem vársz érte viszonzást.

Antoine de Saint-Exupéry

A szeretet célja nem az, hogy az ember megkapjon valamit, amit kíván, hanem az, hogy tegyen valamit azért az emberért, akit szeret.

Gary Chapman

A szeretet azt jelenti, hogy akár több lépést is hátrálsz azért, hogy a másiknak örömet szerezz.

Micimackó film

Aki szeretve van, annak mindene van, akinek meg néma könyörgéssel kell egy küszöbön üldögélnie, az jó esetben is csak kegyelemajándékokon tengődhet egész életében.

Boldizsár Ildikó

A szeretet növeszti legerősebbre a szárnyakat, úgy száll a legmagasabbra az ember.

Makszim Gorkij

Öregasszonyok és gyermeklányok csaknem egyformán gondolkoznak arról, akit szeretnek.

Krúdy Gyula

Hogy volnánk mi szegény emberek, mikor nekem itt vagy te; teneked meg itt vagyok én?!

Jókai Mór

Szegény nagyanyám… oly szelíd volt és alázatos, hogy gyengédsége a többiekkel s szerénysége önmagával s a maga szenvedéseivel szemben mintegy összebékültek a tekintete mosolyában, amelyben, másképp, mint más emberi arcban, csak önmaga iránt volt irónia, míg mi irántunk, az övéi iránt, csupa szenvedélyes simogatás, mert akiket szeretett, azokra sose tudott nézni másképp, mint úgy, hogy végigcsókolta őket a tekintetével.

Marcel Proust

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top