Szabadidő

A mentőknél talált menedéket az elkóborolt kutya

Egy idős asszony elveszett kutyája a mentőknél talált menedéket, majd segítségükkel visszakerült a gazdájához.

Egy aprócska kiskutya menekült be a mentők pestszentlőrinci garázsába a zord időjárás elől. Az átázott, didergő állat valószínűleg szakadó esőben, az utcán töltötte az éjszakát. Rendkívül szelíd volt, így a mentők megszárítgatták, enni-inni adtak neki. Szinte biztosra vehető volt, hogy elbitangolhatott, hisz jól nevelt, emberszerető kiskutyának bizonyult – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebookján.

Az egyik ápoló hazafelé menet állatorvoshoz vitte a kutyát. Kiderült, hogy chippel volt ellátva, amelynek alapján azonosították a gazdáját. Felvették a kapcsolatot a kutyus idős tulajdonosával, aki elmondta, hogy 14 éve hűséges kedvence bizony elkószált séta közben.

Az idős hölgy annyira aggódott eltűnt kedvencéért, hogy már szinte rosszul lett az órák óta tartó zokogástól. Rögtön jobban lett, amikor megtudta, hogy átmenetileg mentősnek állt az eltűnt kis kedvence, és azonnal indult is a kutyáért.

Nem is merek belegondolni, milyen rettentő lett volna, ha Dina nélkül, egyedül kell töltenem a karácsonyt

– mondta az asszony, aki nem is tudta, hogyan hálálhatja meg a mentők segítségét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top