Szabadidő

Az okosnyakörvvel soha nem fog elveszni a kutyád vagy a cicád

A közösségi oldalakon szinte naponta jönnek szembe az elveszett vagy jobb esetben csak elcsatangolt házi kedvencek, akiket gazdáik kétségbeesve keresnek. A technológia segítségével azonban búcsút inthetünk ennek a problémának.

A Kickstarter közösségi adománygyűjtő oldalon szedte össze a pénzt az okosnyakörvre a kaliforniai Scollar nevű cég. A vállalat neve a smart collar (okos nyakörv) szavakból képződött, a célként kitűzött 15.000 dollárt pedig néhány nap alatt összegyűjtötték. 

A Scollar lényege, hogy a gazdi mindig pontosan tudja, hol van a kutyus vagy a cicus. A nyakörvbe azonban ennél sokka több technológiát zsúfoltak bele a fejlesztők. Apró kijelzőjén meg tudja jeleníteni az állat gazdájának elérhetőségét, de akár a feledékeny gazdit is tudja figyelmeztetni, ha kedvencének be kell adni a gyógyszert, illetve emlékeztet, hogy mikor kapott legutóbb. De akkor is jelez, ha itt az ideje az etetésnek. Emellett éjszakai üzemmódban messziről is jól láthatóvá teszi a jószágot, hogy még véletlenül se gázolják el. 

Egy különleges modul segítségével azt is tudja jelezni, ha az állatka elhagyná a számára kijelölt területet, hogy a gazdi azonnal közbe tudjon lépni. 

A Scollar egyetlen feltöltéssel 30 napon keresztül használható, ráadásul a gyártó ígérete szerint egyetlen darab elég házi kedvencünk egész életére, nem kell újat venni, ha kinőtt a kölyökkorból. A hozzá járó okostelefonos alkalmazásban pedig a gazdik további tippeket is kaphatnak jószáguk nevelésére vagy akár kiképzésére. 

 

Az okosnyakörvért 119-149 dollár (31-39 ezer forint) közötti összeget kell fizetni, attól függően, hogy kistestű kutyának, macskának vagy nagytestű ebnek való darabot szeretnénk rendelni. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top