Szabadidő

„Csak álltunk ott, és sírtunk” – megszólalt az éhező jegesmedvét lefilmező stáb

Ha ismersz olyasvalakit, akit meg kell győzni arról, hogy a globális felmelegedés egy valós veszély, akkor ezt a videót mutasd meg neki!

A csontsoványra fogyott, az éhségtől tántorgó és láthatatóan az utolsó erejét felélő jegesmedvéről még kora ősszel készített sokkoló videót Paul Nicklen természetfotós és csapata. A National Geographicnak adott interjújában elmondta, késő nyáron jártak a Baffin-szigeten, Grönlandtól nem messze, ahol – bár abban az időben már szokott lenni – nyoma sem volt hónak.

jegesmedve, éhhalál

Kép forrása: Facebook

A haldokló medvéről készült képek és videók kapcsán a fotós azt mondta, stábjával csak álltak, és sírtak a látvány miatt. „Úgy filmeztük, hogy közben könnyek gördültek végig az arcunkon” – mondta, majd hozzátette, kollégáival megvitatták azt is, közbeavatkozzanak-e esetleg úgy, hogy enni adnak az éhező medvének.

„Végül úgy döntöttünk, nem adunk neki enni, hiszen azzal csak a szenvedéseit hosszabbítottuk volna meg” – mondja Nicklen, aki azért vette videóra a hátborzongató, de egyben szívszaggató látványt, mert szerette volna, ha a medve halála nem felesleges. „Ez a szerencsétlen állat a globális felmelegedés miatt halt éhen. Meg akartuk mutatni, milyen következményekkel jár bolygónk melegedése” – tette hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top