Szabadidő

Borbély Alexandra nyerte a legjobb színésznő díját Berlinben

A Testről és lélekről színésznője, Borbély Alexandra nyerte a legjobb színésznő díját az Európai Filmdíj szombati, berlini díjátadóján.

„Nem tudok beszélni, pedig mindent felírtam. De felolvasni sem tudom” – idézi az Index.hu tudósítása a Testről és lélekről színésznőjének, Borbély Alexandrának szavait, aki szombaton megnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat az Európai Filmdíj, berlini díjátadóján.

„Kaptam már díjat színházi alakításért, de filmszínésznőként ez a legelső díjam” – tette hozzá a színésznő, aki ezzel indokolta, miért nem tud megszólalni a meghatott sírástól. A Testről és lélekről rendezője, Enyedi Ildikó a Magyar Narancs interjújában pár nappal korábban azt mondta: a legjobban azt szeretné, ha a film jelölései közül a Testről és Lélekről főszereplője, Borbély Alexandra lenne az, akit díjaznak.

A díj hatalmas szakmai elismerés, aminek értékét csak tovább növeli, hogy olyan nagyágyúk is a jelöltek között voltak, mint az Oscar-díjas Juliette Binoche és az Oscar-jelölt Isabelle Huppert.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top