Szabadidő

Maguk a postások döntenek arról, hogy kiviszik-e a levélküldeményt

Közleményben magyarázza a posta azt, hogy miért nem a levélküldeményeket, hanem csak az értesítőt kézbesítik a postások.

Miután több lap, köztük mi is átvettük az RTL Klub értesülését, miszerint a postások központi utasításra nem kézbesítik ki a levélküldeményeket, csak az erről szóló értesítést, a Magyar Posta közleményben reagált a hírre.

Mint írják, a postásoknak a jogszabályok szerint „lehetőségük van” arra, hogy ne kézbesítsék a leveleket. Egész pontosan a 324x229x24 mm-nél nagyobb, közönséges küldeményként feladott levelek kapcsán dönthetnek úgy, hogy csak az értesítést kézbesítik, a címzett pedig befáradhat a postára a levélért.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

Ezt egy áprilisi kormányrendelet teszi lehetővé, megengedi a postásnak, hogy „mellőzze” a kézbesítést. Mint írják, ilyen méretű küldeményt itthon csak csomagként lehet feladni, „így ezek házhoz kézbesítése más csomagokkal együtt a szokott módon történik”. Azaz, csak az értesítőt hozza a postás, meg sem próbálja kiszállítani a csomagot.

A Magyar Posta szerint munkatársuk „félreérthetően válaszolt” a kérdésre, ez azért lehet, mert a karácsonyi időszakban nagyobb a munkateher a postai dolgozókon.

Közleményük szerint a posta felkészült a karácsonyi hajtásra. Ami igaz is lehet, mert már november elején korlátozta a postai csomagfeladást.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top