Szabadidő

Zajrendelet vet véget a hajnalig tartó bulizásnak a Margitszigeten

A margitszigeti szabadidős létesítmények és a közterületi tevékenységek zavaró hanghatásainak, zajterhelésének tartamát korlátozó zajrendelet megalkotásáról döntött a Fővárosi Közgyűlés. Hangosítóberendezést legjobb esetben is csak éjfélig lehet majd használni.

A Fővárosi Közgyűlés 25 igen szavazattal 1 tartózkodás mellett fogadta el a Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes előterjesztését.

MTI Fotó: Máthé Zoltán

E szerint jövő márciustól a Margitszigeten kulturális célú létesítmény naponta 10 és 24 óra között, sport vagy más létesítmény 10 és 22 óra között használhatna csak hangosítóberendezést. Sportlétesítmény szabadtéri területén a sporttevékenység megvalósításához 10 és 23 óra között, alkalmi rendezvény esetében 9 és 20 óra között lehetne hangosító eszközt használni. A Margitsziget területén hangosító eszköz használata nélküli, de zajhatással járó tevékenység szabadtéren legfeljebb naponta 10 és 22 óra között lenne végezhető.

A korlátozások megsértése esetén a főjegyző jogosult eljárást indítani, bírságot kiszabni.

(via Index.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top