Szabadidő

Gyűjtés indult az egyik legnépszerűbb magyar rajzfilm megmentéséért

Két éve a Macskafogó rendezője és egy lelkes rajongókból álló csapat elkezdte felújítani a rajzfilm megromlott állapotú eredeti kópiát, ehhez kérnek most támogatást.

A máig töretlen népszerűségnek örvendő, 1986-ban bemutatott Macskafogó rajzfilm eredeti kópiájának állapota folyamatosan romlott. Ezért két évvel ezelőtt a film alkotói – köztük Ternovszky Béla, a rajzfilm rendezője – és egy rajongókból álló csapat úgy döntött: önerőből elkezdi a rajzfilm restaurálását, interjúkat készítenek a stábtagokkal, valamint gondoskodnak a film utóéletéről.

A költségek jelentős részét támogatók átvállalták, illetve előfinanszírozták. Most, első körben 5 millió forint hiányzik ahhoz, hogy be tudják fejezni a rajzfilm felújítását.

Ehhez kérik a rajongók, filmbarátok támogatását. A rajzfilm oldalán egy közösségi gyűjtés indult, ahol különböző összegekkel lehet segíteni a munkát, amiért cserébe macskafogós relikviák járnak

A Macskafogó teljes kép- és hangfelújítása, a rendezői kommentár és az alkotói interjúk felvétele, a díszbemutató és a hozzá kapcsolódó kiállítás több mint 65 millió forintba kerül.

Itt lehet támogatni a projektet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top