Szabadidő

A Csillagok háborúja sztárja a közösségi média negatív hatásaira figyelmeztet

Daisy Ridley szerint a közösségi oldalak használata súlyosan károsíthatja az emberek mentális egészségét.

Daisy Ridley-t a 2015-ös Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő című film tette világhírűvé. A színésznő természetesen az idén decemberben érkező Star Wars: Az utolsó Jedik című folytatásban is szerepel majd, most azonban nem emiatt került a figyelem középpontjába.

Ridley a Radio Timesnak adott interjújában úgy fogalmazott, hogy a közösségi média használata negatív hatással van a mentális egészségre, különösen a tinédzserek esetében.

Daisy Ridley rendezőként is bemutatkozna (Fotó: Getty Images)

„Annyira bizarr, hogy fiatal emberek eltorzított képeket nézegetnek arról, hogy milyennek kellene lenniük” – mondta a színésznő, aki tavaly törölte magát a közösségi oldalakról, miután nagy port kavart egy posztja, amely a fegyveres erőszak áldozatairól emlékezett meg.

Ridley arról is beszélt, hogy az élete hogyan változott meg az élete a Star Wars sikere után, de ebben a gondolatmenetben is odaszúrt a közösségi oldalaknak.

„Hirtelen egészen más lett az életem” – mondta Ridley, akit nemrég a Gyilkosság az Orient Expresszen című filmben is láthattak a mozirajongók. „Érezhetően többen ismernek fel, de nagyon furcsa nekem, amikor odajönnek fotózkodni. Szívesebben beszélgetnék valakivel, mint hogy egy képen pózoljak, de úgy érzem, az emberekben hatalmas az igény rá, hogy a közösségi oldalakon bizonyítsák az ismerőseiknek, hogy kivel találkoztak.”

A színésznő azt is elárulta, hogy szeretné magát kipróbálni rendezőként is, illetve szeretné befejezni egyetemi tanulmányait. „Talán valamikor 2050-ben ez is meg fog valósulni” – tréfálkozott Daisy Ridley.

A Star Wars: Az utolsó Jedik magyar premierje december 14-én lesz, egy nappal az amerikai bemutató előtt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top