Szabadidő

A Facebook megcélozza a 13 évesnél fiatalabb korcsoportot is

A Facebook hétfőn jelentette be, hogy elindítják a kifejezetten gyerekeknek szánt Messenger alkalmazást. A Facebook szolgáltatásait alapvetően csak 13 éven felüliek használhatják, most egy ennél fiatalabb korcsoportot céloznak meg.

A 13 éven aluliaknak szánt Facebook Messengerre azért van szükség, mert ma már a gyerekek is rendszeresen használnak különféle appokat és kütyüket, de a szülők féltik őket attól, hogy az alkalmazások még nem nekik valók,  hogy esetleg idegenekkel kezdenek el kommunikálni. 

Facebook Messenger készül a 13 évesnél fiatalabbak számára.
Fotó: Daniel LEAL-OLIVAS / AFP

A Facebook ezt az ellentmondást oldaná fel a gyerekeknek szánt mobilos üzenetküldő alkalmazásával, hiszen az szülői regisztrációt igényel, és a szülőknek kell jóváhagyniuk azt is, hogy a gyerekek kivel léphetnek kapcsolatba, kivel videócsetelhetnek, vagy kinek küldhetnek fényképeket. Sőt, a másik gyerek szülőjének is jóvá kell hagynia a kérelmeket –  írja Reuters. Reklámok sincsenek az alkalmazásban, és vásárolni sem tud a gyerek rajta.

Az alkalmazás egyelőre csak az Egyesült Államokban elérhető, és csak iOS-felhasználók számára.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top