Szabadidő

Ez a fotós járókelőkkel közölte, hogy gyönyörűek, lefotózta a reakcióikat, a végeredmény pedig csodálatos!

Az interneten rendkívül népszerű társadalmi kísérletet replikáltuk döbbenetes eredménnyel! Ja, és macskákkal.

Hogy reagálnál, ha egy ismeretlen közölné veled, hogy gyönyörű vagy? Az NLCafé fotósa társadalmi kísérletbe fogott, hogy kiderítse. Járókelőkhöz ment oda, lefotózta őket, majd a furcsálló tekinteteket látva azt mondta: „Mindenfélét fényképezek, ami szerintem csodálatos.”

A reakciók meghatóak, megindítóak és elgondolkodtatóak. „Csak úgy belefogtam ebbe a magánprojektbe, amiből aztán az önképet és a szépségideált firtató és megkérdőjelező társadalmi kísérlet lett” – nyilatkozta az NLCafé fotósa az NLCafénak arra a kérdésre, hogy mégis mi ez, meg minek pakolja tele megint macskás képekkel a szerkesztőségi rendszert. „Szeretném leszögezni, hogy nem bizonyos reakciókat akartam kicsikarni az alanyaimból, egyszerűen lefotóztam mindenkit, aki szerintem nagyon szép, és ez a végeredmény” – tette hozzá a fotóművész. „Remélem, a képeket látva mindenki elgondolkodik a szeretet, az elfogadás és a pozitív gondolatok erején” – összegezte a projekt gondolatiságát az alkotó azon felvetésre, hogy oké, de most már foglalkozhatna értelmes dolgokkal is.

(A projekt eredetije – emberekkel – itt látható. A képek pedig Cipruson készültek, ahol mozdulni nem tudtunk a cicáktól.) 

Fotók: Neményi Márton

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.