Szabadidő

Ez állt a világ első elküldött SMS-ében

Már 25 éve annak, hogy egy ifjú szoftverfejlesztő elküldte a világ első SMS-ét.

Negyed évszázaddal ezelőtt küldte el a világ első SMS-ét Neil Papworth, az ifjú szoftverfejlesztő, a technológia azóta is meghatározó része a mobiltelefonok kommunikációjának. 1992-ben a 22 éves Neil Papworth épp a Vodafone alkalmazásában állt, és már évek óta nagy erőkkel dolgozott a Short Message Service, vagyis az SMS létrejöttén.

1992. december 3-án, a világ első SMS-ével üzent kollégájának, Richard Jarvis-nak. Az üzenet nemes egyszerűséggel a Merry Christmas, vagyis a Boldog karácsonyt! volt.

Ma a Boldog karácsonyt! üzeneteket emberek milliói tudják már elküldeni egymásnak lakhelytől függetlenül az idő töredéke alatt, videókkal és igazi, színes emotikonokkal, vagyis hangulatjelekkel színesebbé téve a mondandójukat.

„1992-ben fogalmam sem volt arról, hogy milyen népszerű lesz a szöveges üzenet, és arra végképp nem gondoltam, hogy ez emotikonos és üzenetküldő alkalmazásokat eredményezne, amelyeket milliók használnak majd. Nemrég meséltem el a gyermekeimnek, hogy én küldtem az első ilyen szöveget” – emlékszik vissza a történelmi jelentőségű innovációra Papworth.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top