Szabadidő

Térképre kerülnek az ország internetmentes helyei

Térképre helyezné az ország internetmentes helyeit egy műholdas internetet szolgáltató vállalkozás. A közösségi alapú felmérés a felhasználók visszajelzései alapján rajzolná meg Magyarország internetes fehér foltjait.

Most bárki részt vehet azon a felmérésen, amelyik összegyűjteni hivatott Magyarország internetmentes helyeit. A kezdeményezést a Vannet.hu, egy műholdas internetet szolgáltató vállalkozás kezdeményezte.

„A mostani becslések szerint több tízezer olyan ingatlan is található hazánkban, ahol nem érhető el megfelelő színvonalú internetkapcsolat. Ezek között lakóházak, hétvégi házak és céges telephelyek egyaránt vannak, de közös bennük, hogy csak másodkézből ismerjük a helyüket. A mostani felmérés viszont a leginkább érintetteket, a net nélküli helyeken élőket szólítja meg” – mondta a Gazdaságportálnak Lengvárszky Szabolcs, a Nincsnet-felmérést elindító Vannet telekommunikációs szakértője.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top