Szabadidő

Meghalt Anthony Harvey

Nyolcvanhét éves korában elhunyt Anthony Howard brit rendező és vágó, akit Az oroszlán télen című filmjéért Oscar-díjra is jelöltek.

Elhunyt Anthony Harvey brit rendező, aki pályafutását vágóként kezdte, az Origo összeállítása szerint Stanley Kubrick Lolita és Dr. Strangelove című filmjei utómunkálataiért is ő felelt.

Rendezni a hatvanas évek közepétől kezdett, legnagyobb sikerét Az oroszlán télen című, XII. századi háborús drámával érte el. A Katherine Hepburn, Peter O’Toole és Anthony Hopkins főszereplésével készült filmet rendezői Oscarra is jelölték, ám végül a díjat nem Harvey kapta meg.

Filmje azonban több díjat is bezsebelt, elhozta a legjobb filmzenének, legjobb színésznőnek és legjobb adaptált forgatókönyvnek járó szobrokat.

Utolsó filmjében szintén Katherine Hepburnt rendezte, a színésznő párja A végső megoldás című fekete komédiában Nick Nolte volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top