Szabadidő

Nyúzott macskák prémjét árulta egy nő a magyar apróhirdetési oldalon

A budapesti asszony halálos fenyegetéseket kapott, miután megosztották a Facebookon a hirdetését.

Háromezer forintot kér egy budapesti nő a macskaprém darabjáért. Az magyar internetes piactérre feltöltött fotókon jól látható, hogy a parkettára leterített prémek házi macskáktól származnak. Az asszony egy cirmos és két tarka cica bundáját árulja – írja a Bors.

Az Állatmentő Liga által a Facebookon megoszott képek hatalmas felháborodást váltottak ki. A prémárus nő 10 perc elteltével törölte is a hirdetést. Az állatmentők feljelentést tettek a rendőrségen.

Pataki Gábor, az Állatmenő Liga elnöke azt mondta a lapnak, hogy a hirdetésből nem derül ki, hogyan pusztultak el az állatok, az ügy szempontjából pedig ez döntő kérdés.

Egy vadász a vadászterületén kilőheti a kóbor macskákat, ebben az esetben csak a bundaárusítást tiltja az állatvédelmi törvény. Az viszont már állatkínzás, ha a nő maga végzett a cicákkal. Ezt azonban elég nehéz lesz megállapítani, és a nő is fel tud készülni a kihallgatására.

A rendőrség állatkínzás ügyében nyomoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top