Szabadidő

1001 norvég nő zenész ítélte el a szexuális zaklatást

1001 norvég nő zenész, énekesnő ítélte el a norvég médiában nyilvánosságra hozott kiáltványokban a szexuális erőszakot, zaklatást és bántalmazást.

Azé kell hogy legyen a szégyen és a bűntudat, aki elköveti: a szexuális zaklatóké és az ezeket a ragadozókat védelmezőké” – fogalmazott az Aftenposten napilapban csütörtökön közzétett deklarációjában 295 énekesnő.

Egy másik közleményben pedig 706 nő zenész hívta fel a figyelmet arra, hogy a szexuális zaklatások tekintetében a norvég zenei közösség sem kivétel, hiába tekintik Norvégiát a nemi egyenlőség tekintetében élenjáró országnak. A kiáltványokkal egyidejűleg az Aftenposten számos, magát megnevezni nem kívánó művész beszámolóját is közölte, akiket szexuálisan molesztáltak, zaklattak, megaláztak.

nő, szexuális zaklatás

Ő lehetne akár egy norvég nő is, de nem az (forrás: YouTube)

Múlt héten 500 norvég színésznő is közös petícióban szólalt fel a szexuális zaklatások ellen. Korábban pedig svéd nők fogalmazták meg tiltakozásukat, miután a női egyenjogúságban szintén az elsők között emlegetett Svédországban csaknem kétezer nő zenész jelentette be, hogy szexuálisan zaklatták.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top