Szabadidő

Hatalmas kedvezményekkel csábít a MÁV

December elejétől olcsóbban kínálja az elektronikus, illetve otthon nyomtatott jegyeit a MÁV-Start Zrt. Lesznek olyan járatok, ahol akár 20 százalékos kedvezmény is elérhető azzal, ha mobilon mutatjuk be a jegyet a kalauznak.

Remek hírt jelentett be a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium: olcsóbbak lesznek a magyarországi vasúttársaságok e-vonatjegyei decembertől. Az automatás vásárlásoknál öt százalékos lesz a kedvezmény, az otthon nyomtatott vagy mobileszközön bemutatott menetjegyeké pedig tíz százalékra nő.

Az utasok a menetrendváltástól, december 10-től vásárolhatják meg a kedvezményes jegyeket, a díjcsökkenés nemcsak az alaptarifában, hanem az egyéb kedvezményekre, felárakra is érvényesíthető.

Egy Miskolcról a fővárosba tartó utas a teljes árú díjhoz képest menetjegyét automatából vásárolva akár több mint 190 forinttal, mobiltelefonján bemutatva mintegy 400 forinttal, csúcsidőn kívüli járatra elektronikus jeggyel felszállva akár 800 forinttal is kevesebbet fizethet egy Intercity vonaton.

A MÁV-Start nem áll meg a 10 százalékos kedvezménynél, alacsony kihasználtságú, jellemzően hajnali vagy késő esti járataira 20 százalékos kedvezménnyel lehet majd jegyet váltani.

A nagyarányú kedvezménnyel várhatóan a Budapest-Szombathely-Zalaegerszeg, Budapest-Tapolca, Budapest-Nagykanizsa-Keszthely, Budapest-Pécs, Budapest-Sátoraljaújhely-Eger, Budapest-Záhony, Budapest-Lökösháza, Budapest-Szeged viszonylatokon legalább 100 kilométer távolságra közlekedő egyes vonatok utasai élhetnek.

A kedvezmények kizárólag jegyekre szólnak, bérletvásárlásra nem vehetők igénybe, de a GYSEV szolgáltatásaira is érvényesek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top