Szabadidő

Kiradírozzák Kevin Spacey-t az utolsó filmjéből

Radikális döntésre szánta el magát Ridley Scott, amit aztán a stúdió is jóváhagyott: legújabb filmjéből teljesen kiradírozzák a szexuális zaklatással megvádolt Kevin Spacey jeleneteit. Emiatt A világ összes pénze című film bizonyos jeleneteit újra kell forgatni, és már az is megvan, hogy ki lesz az új főszereplő.

Egyoldalú döntésnek írja le a Hollywood Reporter Ridley Scott filmrendező elhatározását, aki a Kevin Spacey körül dagadó botrány miatt eltávolítja filmjéből az eddigi főszereplőt. Döntése meglepte a filmet gyártó Sonyt, de a stúdió támogatja Scottot.

Spacey-t, aki mindeddig A világ összes pénze főszereplője volt, többszörösen szexuális zaklatással vádolják, ezért radírozzák ki a jeleneteit az egy 1973-as gyerekrablás történetét feldolgozó filmből. A Hollywood Reporter úgy tudja, hogy az új főszereplő Christopher Plummer lesz (Scott amúgy is őt akarta eredetileg a Jean Paul Gettyt, az elrabolt unoka milliárdos nagyapját alakító főszereplőnek), és minden jelenetet újraforgatnak vele. Kevin Spacey jeleneteinek felvételei összesen nyolc napot vettek igénybe, az újraforgatáshoz tehát minimum ennyi idő kell még, és újra mozgósítani kell a film többi szereplőjét is, például Mark Wahlberget és Michelle Williamst. 

Újra kell csinálni a filmen bizonyos utómunkákat is, Ridley Scott mindezzel együtt mégis azt ígérte, hogy december 22-re kész lesz teljesen a film. Belső források szerint, ha a filmiparban valaki képes rá, hogy ilyen rövid idő alatt gyakorlatilag újraforgasson egy filmet, akkor az Scott. 

A világ összes pénzét eredetileg az Amerikai Filmintézet fesztiválján mutatták volna be november közepén, de Spacey botránya miatt már korábban elhalasztották a premiert.

Címlap: Jemal Countess / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top