Szabadidő

Kerényi: Ákos belement a fenekelésbe, időpontot is egyeztettünk

A szexuális zaklatási ügyekkel vádolt Kerényi Miklós Gábor egy friss interjúban is azt állítja, Maros Ákost nem zaklatta, a táncossal kölcsönös beleegyezésen alapuló elfenekelési szertartást tartottak.

Kerényi Miklós Gábor telefonon nyilatkozott a Klub Rádióban szerda este. Nagyjából ugyanazt mondta, amit Facebook-posztjában is írt, miszerint a most szexuális zaklatásként említett esetekben ő úgy érezte, mindig megállt a határ előtt. Azért bocsánatot kér, ha megbántott valakit, bár neki senki nem jelezte, hogy zavaró lett volna a viselkedése.

A műsorvezető kérdéseire, amelyek több esetre vonatkoztak, Kerényi egyértelművé tette: csak a Maros Ákos táncos által a nyilvánosság elé tárt, 23 évvel ezelőtti esetről akar beszélni, a név nélküli beszámolók nem érdeklik. Azt nem mondta meg, ezekre miért nem akar reflektálni.

Maros ügyéről azt mondta: a táncos rendszeresen elkésett a próbákról, ezért Kerényi megmondta neki, el fogja fenekelni. Meg is állapodtak egy időpontban, és meg is történt az elfenekelés. De Kerényi szerint ez játék, „színházi szertartás” volt. Maros Ákos korábban nevetségesnek nevezte Kerényi kommentárját. Azt írta: „egy fiatal táncos vállfával történő elfenekelése nálam nem tartozik sem a »művészi érzékenység és a teljes belefeledkezés«, sem pedig »a mérhetetlen művészi szabadságvágy okán« elfogadható viselkedésbe”.

Kerényi azt sem mondta ki, hogy kirúgta volna őt az Operettszínház (pedig ez történt), azt hangsúlyozta, ő kérte a nyugdíjazását.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top