Szabadidő

A NASA tudós nőiről készült legók sikere bizonyítja, hogy a kislányoknak kell az inspiráció

A NASA tudós nőiről mintázott legófigurák már az ötleteléskor hatalmas támogatásra tettek szert, a piacra dobott szettek sikere pedig ismét bebizonyítja, hogy a fiatal lányoknak is szükségük van példaképekre!

Még tavaly, a LEGO netes ötletbörzéjén vetődött fel a NASA női tudósairól mintázott figurák ötlete, és már akkor elképesztő támogatás övezte a kezdeményezést. A szett nemrégiben piacra is került: Sally Ride, Mae Jemison, Nancy G. Roman és Margaret Hamilton szerepelnek a készletben, mindenféle izgalmas kiegészítőkkel, például teleszkóppal vagy űrhajóval felszerelve.

A játékok azonnal elképesztően népszerűek lettek, szinte azonnal felkerültek az Amazon legjobban fogyó  játékainak listájára, ez pedig újra bebizonyította, hogy a fiatal lányoknak is nagy szüksége van az erős, okos női példaképekre. Különösen szembetűnő ez az űrkutatás és más reáltudományok területén, hiszen ezeket hagyományosan inkább a kisfiúkhoz kapcsolják.

Ha pedig bízunk benne, hogy a gyerekkori játékok a későbbi életünkre is nagy hatással lehet, abban is reménykedhetünk, hogy a LEGO legújabb kollekciója sok kislányt inspirál majd!

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top