nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Törékeny, de meseszép, papírból készült miniatűr műtárgyak

Törékeny, de meseszép, papírból készült miniatűr műtárgyak

Icipici baglyok, parányi házikók és pöttöm könyvespolcok emelkednek ki a papírlap síkjából.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Manapság sok művész dolgozik szokatlan, különleges anyagokkal, de a papír mindig különösen nagy kihívást jelent, hiszen borzasztóan törékeny és sérülékeny matériáról van szó. Ez azonban egyáltalán nem tartja vissza Malena Valcarcelt, aki még tovább nehezíti magának a munkát azzal, hogy műalkotásait egészen miniatűr méretben készíti el.

Legtöbbször finom, részletesen kidolgozott madarakat vagy bájos házikókat alkot, de csinált már parányi könyvespolcot és apró gramofont is papírból. A spanyol művész alkotásait az teszi még inkább különlegessé, hogy a „szobrokat” nem üres lapokból, hanem eldobott könyvek oldalaiból formázza, a szöveg által pedig újabb érdekes dimenziót kapnak ezek az izgalmas kis kincsek.

 

Még több különleges műalkotás az NLCafén:

 

BoredPanda

Civil Díj 2019 Bakonyi csillagászok, szívószál-mentesítés, női kőművesek, kórházakban tanító tinik, focisták a gyerekekért, vonatot előző csiga… neked melyik a legszimpatikusabb civil akció? Ki a legjobb azok közül, akik végre tesznek másokért és egy élhetőbb világért? Te melyik szervezetnek adnád a közönségdíjat?


Szavazok!

Megosztás Facebookon