Szabadidő

Hódokat mentettek a budapesti csatornából – videó

Két hódot kellett kilakoltatni egy felújításra váró csatornából, akik rossz irányba kezdtek el menekülni, mikor a szakemberek leengedték a vizet a 8 méter mélyen futó alagutakból. A testes emlősök azóta már egy Duna-parti ártéri erdőben kezdhetnek a fák rágcsálásába.

Meglepő hírről számolt be a honlapján a Fővárosi Csatornázási Művek: két termetes hódot mentettek ki épségben egy felújításra előkészített csatornából. A fotóval illusztrált beszámolóból kiderül, hogy a jószágok a ferencvárosi szivattyútelepről a Dunába kivezető záporvízcsatornában rendezkedtek be, de azt egy közelgő felújítás miatt víztelenítették, az állatok pedig rossz irányba kezdtek el menekülni.

Csatornából mentett 20 kilogrammos hód – Forrás: FVCSM

A Csatornázási Művek munkatársai a Fővárosi Állat- és Növénykerttől, valamint a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságától kértek segítséget a hódok gyors és szakszerű kimenekítéséhez.

A sötét csatornába leereszkedő szakemberek rövid időre injekcióval kábították el a hódokat, majd zsákban biztonságban a felszínre húzták őket. Miután mindkettő egészségesnek bizonyult, a nemzeti park munkatársai elszállították, és egy Duna-parti ártéri erdőben visszaeresztették a természetbe a védett állatokat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top