Szabadidő

Megérkezett a kutyakávé!

Az alkohol- és szőlőmentes, cicáknak készített bor után nem meglepő, hogy valaki kifejlesztett egy koffeinmentes, kávé nélküli „kávét” a kutyáknak.

Bár elsőre viccnek tűnhet a termék, főleg a Rooffee elnevezés hallatán, a kutyáknak szánt kávé kitalálója azt mondja, egyáltalán nem poénnak szánta az italt. És azt sem tudta, hogy a név úgy hangzik, mint a randidrognak vagy nemierőszak-drognak hívott Rohypnol gyógyszer neve a szlengben.

A brit Agota Jakutyte elmondása szerint a termék egyik összetevőjére utaló root (gyökér) és a coffee szavakat szerette volna kombinálni.

Sajnos nem gugliztam utána eléggé

– mondta a nő, hozzátéve, hogy tervezi az ital átnevezését.

Bár a kutyáknak szánt kávé még nem vásárolható meg, egy Kickstarter-kampány már elindult a piacra dobás reményében.

A kutyakávé egyébként csak természetes összetevőket tartalmaz, egyebek mellett pitypangot, galagonyát, cikóriát, sárgarépát, bojtorjánt és fulvosavat.

Elárulta azt is, hogy egy gyógynövényszakértőtől kapott egy hasonló összetételű keveréket. Aztán amikor az egyik reggel elkészítette magának a főzetet, azt vette észre, hogy a kutyája, Crete kortyolgatja az italt. Innen jött az üzlet, hogy a gyógynövénykeverék az embereknek és a kutyáknak egyaránt hasznos lehet.

Az állatorvos ugyanakkor azt tanácsolja, hogy csak azután adjunk ilyesmit a kutyánknak, ha egy orvost is megkérdeztünk a benne lévő anyagok hatásáról. Hagyományos kávéval pedig semmi esetre se kínáljuk a házi kedvenceket, mert a koffein nekik erősen mérgező, emésztőrendszeri és szívritmuszavarokat okozhat, és akár halálhoz is vezethet.

(via Huffington Post)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top