Szabadidő

Bizarr: felismeri az iPhone, ha melltartóban vagy

Különös jelenség tartja lázban az iPhone-felhasználókat mostanság. Terjedni kezdett az interneten az a feltételezés, hogy a telefon gyűjti a női felhasználók melltartós fotóit.

Futótűzként terjed az interneten, hogy az iPhone gyűjti a női felhasználók melltartós fotóit. Ez tulajdonképpen abban az olvasatban igaz, hogy az operációs rendszer új mesterséges intelligenciája felismeri a melltartós képeket, mint ahogy a cicákról vagy a kutyákról készült fotókat is rendszerezi, ha ezt kérjük tőle.

Az interneten terjedő félreértés alapja az, hogy az Apple nem reklámozta különösebben az IOS 10 mesterséges intelligenciájának új képességeit, pedig a fotókat akár 4000 különböző szempont alapján kategorizálhatjuk. Beírhatjuk például a Fotók keresőjébe, hogy melltartó („brassiere”), és az összes melltartós képet csokorba gyűjti a telefon, mint ahogy tette ezt Chrissy Teigen fotóival:

 

A Guardian cikke felhívja rá a figyelmet, hogy a funkció már az egy éve megjelent IOS 10-ben is benne volt, de nem kapott nagy figyelmet. Most viszont sokan aggódni kezdtek a magánszférába tartozó, személyes fotóik miatt, de feleslegesen. A fényképeket nem gyűjti össze magának az Apple, a kategorizálást, mint ahogy a fotókat is, csak a telefon tulajdonosa láthatja.

Hasonló képfelismerő funkciója már a Google Fotóknak is van, azzal a különbséggel, hogy a program a fényképek kategorizálásához kéri a felhasználó engedélyét.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top