nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Szabadidő
Hátborzongató horrortörténeteket ír Shelley, a mesterséges intelligencia

Hátborzongató horrortörténeteket ír Shelley, a mesterséges intelligencia

Az MIT által kreált horrorszerző a Twitteren alkot a netezők közreműködésével, és bárki bekapcsolódhat egy-egy rémisztő sztori megalkotásába.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

 

Frankenstein megálmodója, Mary Shelley után nevezték el a Massachusettsi Technológiai Intézet (MIT) kutatói Shelley-nek azt a mesterséges intelligenciát, amelyik társszerzőként vesz rész horrortörténetek megírásában. Partnerei a lelkes twitterezők – írja a Hvg.hu.

Shelley minden órában elindít egy horrortörténetet a Twitteren, amelyet a netezők folytathatnak. Bármelyik felhasználó továbbfűzheti a mesét, majd a #yourturn hashtaggel jelzi Shelley-nek, hogy ő következik.

A horroríró algoritmust 140 ezer történettel készítették fel az „önálló” alkotásra. A klasszikus szerzők – Stephen King, Edgar Allan Poe, Howard P. Lovecraft – művei csak néhány megabájtra rúgtak, ezért olyan Reddit-fórumokon is rémmeséket „olvasott”, ahol amatőr szerzők osztották meg szövegeiket.

Mostanáig több mint 100 történet társszerzője Shelley, amelyek közül néhány állítólag igen ijesztőre sikeredett. A történetek itt olvashatók angolul.

Megosztás Facebookon