Szabadidő

Hátborzongató horrortörténeteket ír Shelley, a mesterséges intelligencia

Az MIT által kreált horrorszerző a Twitteren alkot a netezők közreműködésével, és bárki bekapcsolódhat egy-egy rémisztő sztori megalkotásába.

 

Frankenstein megálmodója, Mary Shelley után nevezték el a Massachusettsi Technológiai Intézet (MIT) kutatói Shelley-nek azt a mesterséges intelligenciát, amelyik társszerzőként vesz rész horrortörténetek megírásában. Partnerei a lelkes twitterezők – írja a Hvg.hu.

Shelley minden órában elindít egy horrortörténetet a Twitteren, amelyet a netezők folytathatnak. Bármelyik felhasználó továbbfűzheti a mesét, majd a #yourturn hashtaggel jelzi Shelley-nek, hogy ő következik.

A horroríró algoritmust 140 ezer történettel készítették fel az „önálló” alkotásra. A klasszikus szerzők – Stephen King, Edgar Allan Poe, Howard P. Lovecraft – művei csak néhány megabájtra rúgtak, ezért olyan Reddit-fórumokon is rémmeséket „olvasott”, ahol amatőr szerzők osztották meg szövegeiket.

Mostanáig több mint 100 történet társszerzője Shelley, amelyek közül néhány állítólag igen ijesztőre sikeredett. A történetek itt olvashatók angolul.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top