Szabadidő

Tudtad? Elítéltek takarítják a temetőket!

Évente több száz elítélt dolgozik önkéntesen, díjazás nélkül országszerte a temetők tisztán tartásán.

Már bevett gyakorlat, hogy elítéltek jóvátételi munkát végezzenek a temetőkben. Évente több száz rab dolgozik a sírkertek tisztán tartásán, felújításán.

Mindenszentek ünnepén a Márianosztrai Fegyház és Börtön fogvatartottjai az egykori helyi rabtemetőben végeznek jóvátételi munkát. Szombaton a Bács-Kiskun Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet 31 elítéltje takarított a kecskeméti református temetőben, az egri fogvatartottak pedig a városi hősök temetőjét tisztították meg.

A veszprémi Szél utcai izraelita temető rendbetételét is fogvatartottak végzik: hat elítélt hat napon át, több mint kétszáz munkaórában végzett bozótirtást nemrég a csaknem kétszáz éves temetőben. A sátoraljaújhelyi hősök temetőjében pedig nem csupán a takarítást végzik a rabok, hanem a sírok és a fejfák, illetve az emlékhelyek felújításáért, karbantartásáért is évről évre ők felelnek – írta közleményében a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP).

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top