Szabadidő

Elolvadsz, ha meglátod, mit gyűjt a mentett kutyus

Az Alli nevű kutyust öt hónapos korában fogadták örökbe, ebből az alkalomból kapott is egy szép ajándékot. Tíz évvel később pedig már egész kollekciót halmozott fel, mutatunk is pár bájos fotót.

Őszinték leszünk, Alli minket már a nézésével teljesen elvarázsolt, de amikor elolvastuk a történetét és megnéztük a kapcsolódó fotókat, picit elfelhősödött a tekintetünk. A jószág kiskutyaként egy menhelyen várta leendő szerető gazdáit, és a várakozásnak meg is lett az eredménye.

Amikor a Roberts família meglátta őt, azonnal beleszerettek, és hogy segítsék a beilleszkedését, kapott is ajándékba egy plüsshomárt, amit Leroynak neveztek el. Alli imádta az új játékát, teljesen odavolt érte, gazdái ezért további plüssállatokat kezdtek el vásárolni neki.

A büszke gyűjtő személyesen (Fotó: Mike Roberts)

Tíz évvel később Alli továbbra is a Roberts család kedvence, mostanra pedig komoly gyűjtőszenvedély alakult ki nála. Ez annyit jelent, hogy a mai napig megvan az összes plüssállata, amelyektől a világ minden velős csontjáért sem válna meg.

Robertsék a The Dodo érdeklődésére elmondták, hogy Alli nem olyan, mint bármelyik kutya, amely az új játékát addig cincálja, amíg atomjaira nem bontja azt. Ehelyett a kutyus rendkívül gyengéden bánik az új plüssökkel, épp csak annyira nyomkodja meg őket, hogy sípoljanak (már amelyikben van ilyen extra funkció). Ehelyett büszkén szaladgál a házban a kincseivel, és nagyon szeret közéjük feküdni. Arra is kínosan ügyel, hogy mindig, minden játék szem előtt legyen, és a gazdik szerint úgy kezeli őket, mintha legalábbis a legjobb barátai lennének.

A képen egy kutyát rejtettünk el (Fotó: Mike Roberts)

„Az összes plüssjátékot egy tárolóban tartjuk, de legalább egy mindig nála kell, hogy legyen” – mondta Mike Roberts. „Alli mindig előhozza a játékokat, amikor hazaérünk a munkából, mintha csak kiállítást rendezne nekünk. De nagyon szeret köztük hemperegni is, sokszor párnának használja a plüssöket. Még nem láttunk más hasonló kutyát, amelyik ilyen szeretettel bánna a játékaival.”

Plüsspárnán édes a kutyaálom (Fotó: Mike Roberts)

Alli valószínűleg jól kijönne kollégánk kutyájával, Kittyvel, a csodaszép belga juhásszal, mutatjuk a fenti fotó hazai előadásmódját.

Kitti is a kedvenc plüsseivel szeret aludni (Fotó: NLCafé)

Alli az elmúlt tíz évben körülbelül 40 plüssállatot gyűjtött össze, és mindegyikkel ugyanannyira szeret játszani. Persze, ebben a gazdáinak is nagy szerepük volt, akik már kifejezetten azért nézegetik a különböző online boltokat, hogy mivel tudnák megörvendeztetni a kutyust. Ez egyébként nem túl nehéz, mert akárhányszor Alli új plüsst kap, úgy viselkedik, mintha legalábbis karácsony lenne: fel-alá szaladgál a házban az új játékával, és késő éjszakáig játszik vele. Néha hangos vakkantás jelzi, ha valamelyik „barátjával” találkozik valahol a ház területén, mintha csak köszönne a plüssöknek.

„Ha rendelünk neki egy új játékot, ő maga bontja fel a dobozt” – tette hozzá Mike Roberts.

Alli ahhoz is ragaszkodik, hogy a sétákra is magával vigyen egy-egy játékot, mindig másikat – igaz, ez akkor is megtörténik, ha otthon csak az egyik szobából megy át a másikba.

Nincs séta plüss nélkül! (Fotó: Mike Roberts)

Kétségtelenül az alábbi fotó a kedvencünk. Allinak jó egészséget és sok szép új plüssállatot kívánunk!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top