Szabadidő

Csoda szép az új derecskei uszoda, csak épp nem lehet használni

Az utolsó csempéig elkészült, mégsem lehet használni a derecskei tanuszodát. A medencéből ugyanis nem lehet a csatornába juttatni a vizet – értesült a Magyar Nemzet. Az ehhez szükséges két berendezést állítólag senki sem rendelte meg a kivitelezőtől.

A derecskei tanuszoda mindenre alkalmas, csak arra nem, hogy ússzanak benne. Senki sem építette meg ugyanis azt a két aknát, amelyben két egyszerű berendezéssel a városi vízhálózathoz csatlakoztatnák a létesítményt, így egyelőre nem lehet bele vizet engedni. Az uszodát megépítő cég vezetője azonban azt mondja, hogy őket senki sem kérte meg arra, hogy az uszodát úgy tervezzék meg, hogy abból a csatornába lehessen juttatni a vizet, az aknák megépítése pedig eleve a külső szennyvízhálózat része lenne, és ez nem tartozik a Civis Kft. vállalásához.

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szerint a vízátemelők telepítését a helyi önkormányzat vállalta, Derecske a munkálatok befejezéséhez anyagi támogatást is kért a tárca szerint. A minisztérium az RTL Klub Híradójának azt válaszolta, hogy a „támogatás biztosítása folyamatban van”.

A Híradó ugyanakkor megjegyzi, hogy az eredeti tervek szerint 2015-ig 22 tanuszodát kellett volna átadni az országban, de eddig csak kettőt sikerült. Az eredetileg 300 millió forintosra tervezett létesítmények az idők során 60 millió forintot drágultak átlagosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top