Szabadidő

Az amerikai bolygókutatónak van egy tippje, hol élnek a földönkívüliek

Alan Stern amerikai bolygókutató szerint minden számítás szerint létezniük kell a földönkívülieknek, de eddig azért nem szereztünk az idegen lényekről tudomást, mert rossz helyen kerestük őket.

Alan Stern egy bolygók megfigyelésével foglalkozó kutatócsoport konferenciáján osztotta meg gondolatait ezzel kapcsolatban múlt héten Texasban. Azt mondta, hogy több kutató szerint is a szerves anyagokkal rendelkező civilizációk többsége az idegen bolygók óceánjainak mélyén létezhet. Könnyen lehet, hogy a földönkívüliek a nulla fok alatti hőmérsékletű részekben húzzák meg magukat az óceánok alatt, mégpedig azért ott, mert a víz megvédheti őket a felrobbanó csillagoktól, radioaktív sugaraktól és egyéb természeti katasztrófáktól. Ezekkel a lényekkel eddig azért nem találkozhattak a kutatók a mérések során, mert a vastag jég miatt a földi műszerek nem tudják őket észlelni – írja a Sun bulvárlap. 

Stern szerint a szóban forgó földönkívüliek inkább a halakra, mintsem az emberekre hasonlíthatnak, és így az sem biztos, hogy civilizáltak. 

Ha figyelembe vesszük, hogy az eddig talált, élhetőnek gondolt bolygók felszínét legalább 90 százalékban víz fedheti, akkor a Stern által osztott teória alapján jó esély van rá, hogy a távoli bolygókon élet legyen. 

Címlapi kép: Alexandros Michailidis / SOOC 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top