Szabadidő

Strand épülhet a józsefvárosi kínai piac helyén

Már négy éve, hogy bezárt a Négy Tigris kínai piac a Józsefvárosban. A felszabaduló terület egy részére strandot álmodott a józsefvárosi polgármester.

Igaz, hogy már évekkel ezelőtt felszámolták a Négy Tigris nevű kínai piacot a Józsefvárosban, ám az üresen álló 20 hektáros területre tervezett szabadidő- és sportcentrumból még semmi sem valósult meg. Most úgy néz ki, hogy néhány éven belül megvalósul a kerület vezetőjének, Kocsis Máté polgármesternek régi álma, és strand nyílik majd a Józsefvárosban.

„Régi vágyam, hogy legyen a VIII. kerületnek egy strandja, amit másfél milliárd forintból, két-három éven belül meg is építenénk” – mondta a polgármester a józsefvárosi képviselő-testület legutóbbi ülésén Erőss Gábor kérdésére. 

A polgármester fás, árnyas, ligetes, három-négy-öt medencés strandot képzelt el, amelyet egyaránt használhatnának az V., a VI., a VII., a VIII., a IX. és a X. kerületi családok. Kocsis szerint Józsefváros alatt is legalább olyan jó minőségű, akár gyógyfürdőzésre alkalmas vizek buzoghatnak, mint a városligeti Széchenyi fürdő környékén. „Nem is kellene nagyon mélyre fúrnunk, csak előbb a pénzügyi forrást is meg kell találnunk hozzá” – magyarázta a VIII. kerület polgármester.

Szőke László, a Budapesti Gyógyfürdők és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója szerint ahhoz, hogy megbizonyosodjanak a víz minőségéről, előbb kutakat kell létesíteni, s annak költségei meghaladják a százmillió forintot. Szerinte 1,5-2 milliárdos beruházásból két év alatt kialakítható egy fürdő, s mind a fejlesztésben, mind az üzemeltetésben részt venne a BGYH is – írja a Magyar Nemzet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top