Szabadidő

Több európai országban is leesett már az első hó

Európa-szerte futnak be az első hójelentések. Igaz, még csak október van, a magasabban fekvő részeken már Romániában, Franciaországban és Szicíliában is havazott.

A Severe Weather Europe, különleges éghajlati jelenségeket nagy figyelemmel kísérő Facebook-oldalán nem kell sokat görgetni lefelé, hogy megtaláljuk a videókat és a képeket az első hóesésekről Európában.

Az egyik legkülönösebb, hogy még Olaszország legdélebbi részén, Szicíliában is havazott október 23-án, igaz, 1800 méter magasan, az Etna leejtőin.

Romániában a motorosok által is kedvelt magaslati utat, a gyönyörű panorámás Transzalpinát borította be a hó ugyanezen a napon, így a panoráma értelemszerűen mit sem számított:

Franciaországban szintén a telet meghazudtolóan produkált hóesést két napja az októberi időjárás, a svájci határnál lévő Avioraz-ban szakadt a hó:

Az orosz Orenburg és az osztrák Vorarlberg tartomány sem panaszkodhat, ezek a részek is korán megtapasztalhatták a mínuszokat,

Finnországban pedig már előbújt a Mikulás:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top