Szabadidő

Overdose csikója a csodaló szuper génjeit örökölte

Nagy jövőt jósolnak a 2015-ben elpusztult csodaló, Overdose csikójának, Rose Fire-nek is. A kétéves állat meg is nyerte élete első versenyét.

A 2015-ben Overdose fedeztetésével született csikó, Rose Fire túl van élete első versenyén, méghozzá nem is akárhogy: megnyerte a kvalifikációs futamot. Ez kifejezetten egy kezdő lovaknak szánt verseny volt; Rose Fire zsokéja, Alexandra azt mondta a Borsnak, hogy ez majdnem olyan, mint egy normális verseny, csak itt nincs pénzjutalom, illetve kicsit elnézőbbek, ha a ló nem áll fel fél másodperc alatt a startgéphez. 

Overdose, a világhírű magyar versenyló fedezéséből 2015. február 6-ára virradó éjszaka született hím csikó anyja, First Fast Now mellett a Bábolnai Nemzeti Ménesbirtok Kft. dióspusztai ménesében. (Fotó: Bruzák Noémi)

A csodalóként számon tartott Overdose utódjához szintén nagy reményeket fűznek, Rose Fire-rel Alexandra már a világbajnokságra készül. Szerinte egy verseny sikere 70 százalékban a lovon múlik, és csak 30 százalékban a zsokén, aki megüli. 

Rose Fire-ben – hasonlóan az apjához – elég nagy a versenyszellem, miközben nagyon érzékeny lónak tartja a zsokéja, a fiatal állat minden rezdülésre figyel, és kimondottan szereti az embereket. Rose Fire nagyon jó minőségű tápot kap, mégis is az alma a kedvence.

Overdose egy csoda volt

A világranglista 3. helyezése volt Overdose legnagyobb eredménye. A 2005-ben született állatot a németek Csodalónak nevezték. Lábsérülése miatt 2013-ban visszavonult. Rövid pályafutása során 14 versenyt nyert meg. 2015-ben pusztult el. Értéke fénykorában 1,5 milliárd forint volt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top