Szabadidő

Megszállott szabóként láthatjuk utoljára Daniel Day-Lewist

Következő és egyben legutolsó filmjében Daniel Day-Lewis az ötvenes évek Londonjának sztárszabóját alakítja, aki az angol felső tízezernek és a király családnak álmodott ruhakölteményeket. Életét nem várt módon bonyolítja meg egy új múzsa, egy új szerelem megjelenése. Itt a Phantom Thread előzetese!

Kijött Paul Thomas Anderson – egyes mozikba már karácsonyra beígért – új filmjének, a Phantom Threadnek az előzetese. A filmet különösen azért övezi nagy várakozás, mert a vásznon ebben láthatjuk játszani utoljára Daniel Day-Lewist, aki idén nyáron bejelentette, hogy nyugdíjba vonul.

Semmi kétségünk nem lehet afelől, hogy Day-Lewis – akárcsak a Paul Thomas Andersonnal korábbi közös filmjében, a Vérző olajban – itt is zseniális alakítást fog nyújtani: a megszállott szabó, a precizitást az élete minden területére kiterjesztő legendás ruhatervező, Reynolds Woodcoc szerepe a filmelőzetes alapján nagyon fekszik neki. Woodcoc életének remekbe szabott menedzselése akkor bicsaklik meg, amikor az agglegény rátalál új múzsájára, és beleszeret Almába (Vicky Krieps). Az előzetes rosszat sejtet, mert nem biztos, hogy az 50-es évek sztárszabója el tud viselni hosszú távon egy olyan manővert, amit szerelemnek hívnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top