Szabadidő

Időjárás: havat hozhat a hétvége

Változatos időjárásban van részünk most a Kárpát-medencében, ahol az esős-szeles napok után hideg és szeles napok következnek. A talaj menti fagy borítékolható, míg a hegyekben leeshet az első hó.

Nem tartogat túl sok meglepetést a szerdai időjárás, hacsak nem annyit, hogy legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és +5 fok között alakul, így érdemes bevinni a leandereket és a muskátlikat éjszakára.

A Kiderül.hu előrejelzése szerint szerdán Eleinte kevesebb lesz a felhő, majd északnyugat felől átmenetileg erősebben megnövekszik a felhőzet, de csapadék nem valószínű. A Kisalföldön megélénkül a délnyugati szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. Az Északi-középhegység völgyeiben akár 0 fok alá is eshet a hőmérséklet, talaj menti fagy több helyen is valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 16 fok között várható.

Csütörtökön változóan felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. A keleti határnál gyenge eső lehet. A nyugati, délnyugati szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul, néhol délnyugaton talajmenti fagy előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között valószínű.

Az Időkép szerint hétvégén az első hó is leeshet, ugyanis vasárnap délután egy erős hidegfront éri el az országot, több fokkal hidegebb levegőt sodorva a Kárpát-medencébe. A portál szerint a felszín közeli csúcshőmérséklet helyenként még a 10 fokot sem éri majd el, de a magasban is jelentős lehűlés megy végbe. A legfrissebb előrejelzések szerint a 700-1500 m közötti szinteken akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, emiatt magasabb hegységeinkben az esőt átmenetileg havas eső, havazás is felválthatja, megmaradó, összefüggő hóréteg azonban várhatóan nem fog kialakulni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top