Szabadidő

Eszenyi Enikő is megszólalt Marton László ügyében

Azt állítja, 35 év alatt semmilyen szexuális zaklatásról nem szerzett tudomást.

A Vígszínház hivatalos közleményén kívül Eszenyi Enikő is levelet írt a színház bérleteseinek, amit a sajtónak is elküldött. Ebben azt írja, megdöbbentették a Marton László főrendező sorozatos szexuális zaklatási ügyeiről szóló hírek. Ő 35 éve dolgozik a Vígszínházban, amelynek 2009 óta igazgatója, de semmiféle, Martonhoz köthető visszaélésről nem tudott.

Eszenyi Enikő (fotó: Dömölky Dániel, Deephoto.hu)

Eszenyi Enikő (fotó: Dömölky Dániel, Deephoto.hu)

Nőként, alkotóként és színházi vezetőként mindig is fontosnak tartottam, hogy a Vígszínház repertoárján kiemelt szerepet kapjanak azok az előadások, amelyek felhívják a figyelmet azon szélsőséges emberi megnyilvánulásokra, melyek másokat akaratuk ellenére megalázó, érzelmi törést okozó helyzetbe hoznak, emberi méltóságukban sértenek. Társulatunk elítéli az erőszakot, a hatalommal való visszaélést, és kiáll a gyengék és a kiszolgáltatott helyzetben lévők mellett” – írja Eszenyi a levélben. Hangsúlyozza, nem az ő vagy a színház dolga ítélkezni, de Marton László lemondott főrendezői pozíciójáról, és az általa rendezett A vadkacsa című előadást sem mutatják be az idei évadban.

Az elmúlt napokban eddig összesen kilenc nő jelentkezett a sajtóban azt állítva, hogy Marton László az utóbbi években, évtizedekben szexuálisan zaklatta őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top