Szabadidő

Becsajozott Bonifác

Menyasszonyt kapott Bonifác, a Pécsi Állatkert borjúfókája. Megérkezett ugyanis Donka, a fókalány egyenesen Németországból.

Véget értek Bonifác, a borjúfóka magányos napjai a Pécsi Állatkertben! Menyasszony érkezett hozzá: Donka, a fiatal nőstény fóka születési helyéről, Németországból, az Augsburgi Állatkertből jött – számolt be a pecszoo.hu.

Egyelőre még félénk, meg kell szoknia új otthonát, párját és gondozóit, de láthatóan érdeklődve fedezi fel lakhelyét. Bonifác részéről a találkozás szerelem volt első látásra: igazi lovagként viselkedik, mindenhová követi kiszemeltjét, nem szívesen távolodik el tőle.

Donka könnyen megkülönböztethető a régebb óta Pécsett élő fókától, hiszen jóval kisebb termetű és sötétebb alapszínű, mint párja. Korban tökéletesen illenek egymáshoz, ugyanazon a napon születtek. Még igen fiatal állatoknak számítanak, az ivarérettséget csak 2-3 év múlva fogják elérni.

Donka és Bonifác – Forrás: pecszoo.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top