Szabadidő

Bámulatos videó: így lesz a hernyóból pillangó

Ha mindig is érdekelt, hogyan lesz a hernyóból pillangó, itt egy szuper videó róla.

Szuper videó mutatja be a hernyó  (lárva) pillangóvá válását. Az egész egy gombostűfejnyi tojással kezdődik, amiből hernyó bébi kitör, és mit csinál? Eszik, mégpedig a saját tojását fogyasztja el. Ezt azért teszi, hogy elég energiája legyen a rá váró hosszú utazáshoz. A hernyó egyetlen feladata az, hogy leveleket egyen, abból viszont nagyon sokat, addig, amíg százszor nagyobb nem lesz. Ugyanis csak ekkor áll készen egy teljesen új életre.

A hernyó elkezdi nyomni a saját testét, ami alatt vergődik és felnyitja a bőrét, miközben levedli az addigit. A külső bőre megszilárdul, kemény burok lesz belőle. Ez már a bábozódás ideje, melynek során a hernyó egy rejtekhelyen, mozdulatlanul várja a változást. Bábozódás előtt a hernyó egy selyemszállal rögzíti magát, hogy a lepke biztosan ugyanazon a helyen keljen majd ki. Elképesztő látvány, érdemes végignézni a videót!

TheDodo

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top